Diagnostisk ultralyd

Vi tar en titt på innsiden for en sikker diagnose

Diagnostisk ultralyd

Ultralyd er et veldig godt bidrag til diagnostisering av din plage. Etter en grundig fysikalsk undersøkelse gjør man opp en vurdering om det er nødvendig med en ultralydundersøkelse. I noen tilfeller kan det være uklart hva som er den smertegivende strukturen og dette kan resultere i at feil tiltak igangsettes. Er vi i tvil er ofte en ultralydundersøkelse som skal til for å treffe riktig diagnose. I tillegg til å se strukturene på en skjerm og gjøre forskjellige målinger kan vi også bevege pasienten mens vi utfører undersøkelsen, som er unikt for ultralyd.

Hva kan vi ta ultralyd av? Hva ser vi?

Ultralyd benyttes oftest ved undersøkelse av overfladiske strukturer som skulder, albue, håndledd, hofte, kne og ankel. Vi kan også se skader på:

  • muskler
  • ligamenter
  • bindevev
  • senevev
  • innvekst av karr som indikerer inflammasjon
  • kalkdannelser
  • økt væske i slimposer.

Dersom man trenger bilder av strukturer som ligger dypere henvises pasienten videre til MR, CT eller røntgen. Ultralyd er tilgjengelig her hos Eureka Sandvika og en undersøkelse tar ikke lang tid og er uten ventetid.

 

Med rett diagnose kan vi også iverksette riktig behandling på klinikken vår, eller om vi må henvise deg til en spesialist.

Måle fremgang

Ultralyd kan også brukes for å undersøke om igangsatte tiltak har effekt. Noen ganger kan pasienter reagere noe tregere på behandling. Det er derfor nyttig å kunne utføre kontroller på det skadede vevet for å se at tilhelingen skjer som det skal. Et eksempel på dette er å måle tykkelsen på en skadet sene og se at denne blir mer lik en normal sene, på tross av at rehabiliteringen er noe ubehagelig. Pasientens sykehistorie vil alltid være en sentral del av den diagnostiske prosessen. Sykehistorien nedtegnes i pasientens journal som føres og oppbevares i henhold til de krav som helsemyndighetene stiller til offentlig godkjent helsepersonell mht journalføring og taushetsplikt.

Kontaktinformasjon

Rådmann Halmrasts vei 4, 1337 Sandvika
67 55 00 90
Send oss en mail0

Åpningstider

Man og ons: 08.00 – 16.00
Tir og tors: 08.00 – 18.00
Fredag: 08.00 – 13.00

Viktig info

Endring og avbestilling av timer skje 24 timer før via telefon til klinikken. Benytt derfor ikke kontaktskjemaet til dette! Ikke møtte timer blir fakturert.
Velkommen til oss i gågaten i Sandvika, i Ringigården! Inngang fra Kinoveien