Funksjonell nevrologi

Hør på Mads Omberg sin podcast - Hjernejervene

Hjernejervene er en podcast om hjernehelse
  • Vil du lære mer om hvordan hjernen fungerer?
  • Vil du lære om hjernerystelse?
  • Hva kan vi gjøre med svimmelhet?
  • Og masse mer
ItunesSpotify

“Når kroppen husker det du har glemt”

Kiropraktor og funksjonelnevrolog Mads Omberg

Har du opplevd en hjernerystelse, whiplash skade, opplever langvarig svimmelhet, hodepiner, utbredte smerter eller utmattelse? Da kan funksjonell nevrologi være noe for deg.

 

FUNKSJONELL NEVROLOGISK UNDERSØKELSE

 

Første gang du kommer til nevrokiropraktor Mads Omberg, vil det bli tatt en anamnese, en sykehistorie, for å kartlegge dine tidligere og nåværende helseforhold og symptomer. Det blir også utført en funksjonell nevrologisk undersøkelse for å identifisere hvilke deler av nervesystemet som ikke fungerer tilfredsstillende. Funksjonell nevrologisk undersøkelse inkluderer blant annet test av muskelstyrke, reflekser, balanse og koordinasjonssystem. En slik førstegangsundersøkelse tar normalt ca 60 minutter.
Vi bruker i tillegg topp moderne teknologi, slik som videonystagmografi (VNG), der det kan være aktuelt. VNG er en test hvor en ser på pasientens øyebevegelser, som reflekterer funksjonene til deler av hjernen og balansesystemet. Testen bruker et avansert datasystem som analyserer og lagrer resultatene, som så blir viktige verktøy i videre evaluering av om rehabilitering har positiv effekt.

NEVROLOGISK REHABILITERINGSTRENING
Den funksjonelle nevrologiske rehabiliteringen vil så bli skreddersydd etter hva din undersøkelse viser, og inkluderer blant annet balanse- og koordinasjonstrening, styrketrening, stabilitetstrening og kognitiv trening. Du vil også få et treningsprogram som skal utføres hjemme. Etter ca 4-6 behandlinger repeteres en rekke tester, inkludert VNG, som viser om hjernen og balansesystemet har respondert på rehabilitering.

Symptomer og problematikker som funksjonell nevrologi kan hjelpe med.

Svimmelhet eller ustøhet
Hjernerystelse/post commotio syndrom
Bevegelsesforstyrrelser
Hodepine og migrene
Motorisk utviklings problemer
Lese/skrive vansker/ dysleksi
Rehabilitering etter slag eller hjerneskade
Dystonier

Vår kiropraktor på dette området er utdannet gjennom Carrick Institutet of functional neurology og har tittelen DACNB. Han har blant annet holdt foredrag for kiropraktorer på Olympiatoppen i behandling av hjernerystelser.

Du kan høre mer om funksjonell nevrologi og behandling av blant annet svimmelhet, hodepiner, hjernerystelser i podcasten hjernejervene.

Kontaktinformasjon

Rådmann Halmrasts vei 4, 1337 Sandvika
67 55 00 90
Send oss en mail0

Åpningstider

Man og ons: 08.00 – 16.00
Tir og tors: 08.00 – 18.00
Fredag: 08.00 – 13.00

Viktig info

Endring og avbestilling av timer skje 24 timer før via telefon til klinikken. Benytt derfor ikke kontaktskjemaet til dette! Ikke møtte timer blir fakturert.
Velkommen til oss i gågaten i Sandvika, i Ringigården! Inngang fra Kinoveien