Akupunktur

Akupunktur stimulerer kroppens egne helbredelsesprosesser.

Akupuntør Irene Korsmo

Vår akupunktør Irene Korsmo

Irene fokuserer på behandling av hele mennesket og ser kropp og psyke i sammenheng. For å kartlegge denne helheten, setter Irene av en hel klokketime ved første konsultasjon. Irene har pasienter i alle aldersgrupper og fra hele landet og er en av de med mest erfaring i Norge innen sine fagfelt. Irene rekvirer tester fra Bio Medisinsk Laboratorium i Sandvika www.bmlab.no og Doctors Data i USA www.doctorsdata.com

Kort om akupunktur

Akupunktur er en 5000 år gammel gammel kinesisk behandlingsform som gjennom både langerfaring og moderne medisinsk forskning har vist seg å være en effektiv behandlingsmetode med svært få bivirkninger.Interessen for akupunktur har de siste årene vært stadig økende – både i Norge og verden forøvrig. Flere og flere pasienter velger akupunktur for å kvitte seg med, dempe eller forebygge plager av forskjellige slag.

Hva skjer hos akupunktøren?

For å stille en akupunkturdiagnose spør akupunktøren en del spørsmål, kjenner på pulsen og ser på tungen. Akupunktøren bruker ulike verktøy. Mest kjent er kanskje tynne engangsnåler som gir minimal smerte for pasienten. Selv små barn tolerer behandlingen godt.

Hensikten med bruk av nåler – og andre verktøy akupunktører benytter seg av f.eks kopping og brennende moxa, er å få energien til å flyte gjennom kretsløpet igjen – slik at den kan utføre sine funksjoner som blant annet innebærer å gi næring til vitale organer og beskytte kroppen mot ytre helseskadelige faktorer.

Hvordan virker akupunktur?

Akupunkturens smertedempende effekt er godt dokumentert, ved den såkalte spinale og thalamiske portteori og ved at akupunktur stimulerer egenproduksjon av blant annet endorfiner. Andre stoffer som blir frigjort – for eksempel serotonin – forklarer noe av den positive effekten akupunktur kan ha på pasienters psykiske tilstand.

Forskning har også avdekket hvordan akupunktur stimulerer dannelsen av stoffer lokalt som virker utvidende på blodårene og dermed bedrer perifer sirkulasjon. Slik blir gjennomblødningen i muskulaturen bedret og akupunktur virker derfor også muskelavslappende.

Videre har forskning vist hvordan akupunktur stimulerer immunapparatet og har en rekke ulike hormonelle effekter. Akupunktur kan blant annet bidra til å stabilisere menstruasjonssyklusen, påvirke tarmbevegelser og påvirke blærens tømmefunksjon.

Moderne vitenskap er i ferd med å forklare både generelle virkningsmekanismer og spesifikke effekter av akupunktur. Fortsatt står en del spørsmål ubesvart, men videre forskning vil utvilsomt bidra til å forklare flere av akupunkturens gunstige effekter

Hvor mange behandlinger må jeg ha?

Generelt går det raskest å behandle akutte sykdommer. Daglig behandling er da best. Det er ofte nok med 2-5 behandlinger. Ved kroniske sykdommer og plager må det gis flere behandlinger. De første 2-3 ukene er 2-3 behandlinger per uke vanlig. Deretter 1 behandling per uke til tilfredsstillende resultat er oppnådd. Dessverre venter mange altfor lenge før de søker hjelp. En sliten og medisinert kropp trenger mer stimuli enn en kropp som nettopp er kommet i ubalanse. Da kreves det også mer behandling.

Må jeg være syk for å oppsøke en akupunktør?

Spesielt den forebyggende effekten av akupunktur er det mange pasienter som har oppdaget. Akupunktur øker energien, reduserer stress og stimulerer immunforsvaret. Mange går derfor til jevnlig behandling for å holde seg friske og for å ha mer overskudd i hverdagen. Ofte er det nok med en behandling hver 4. til 6. uke for å oppnå denne effekten.

Kontaktinformasjon

Rådmann Halmrasts vei 4, 1337 Sandvika
67 55 00 90
Send oss en mail0

Åpningstider

Man og ons: 08.00 – 16.00
Tir og tors: 08.00 – 18.00
Fredag: 08.00 – 13.00

Viktig info

Endring og avbestilling av timer skje 24 timer før via telefon til klinikken. Benytt derfor ikke kontaktskjemaet til dette! Ikke møtte timer blir fakturert.
Velkommen til oss i gågaten i Sandvika, i Ringigården! Inngang fra Kinoveien